Werkgelegenheid Projecten

JF3 Business Solutions zet werkgelegenheid projecten op en voeren deze uit binnen het sociaal domein. Deze projecten worden in de meeste gevallen uitgevoerd in relatie tot energie- en circulaire projecten. Doordat onze dienstverlening zich richt op alle sectoren van de arbeidsmarkt: werkgevers, werknemers, (overheids)instanties en particuliere werkzoekenden hebben wij ervaring in de meeste branches in de profit en non-profit sector en schuwen nieuwe ervaringen niet.

Enkele voorbeeld projecten

Textiel verwerking

Inzameling, sorteren van kleding en textiel. Tevens processen opzetten voor logistiek en het bewerken van deelstromen.

Reparatie- en onderhoudspunt consumenten elektronica (ICT, wit- en bruingoed) en meubilair.

Mogelijk uit te breiden met levering aan bijstandsgerechtigden, statushouders e.a. doelgroepen.
Netwerk opzetten met o.a. reparatiebedrijven, sociale werkvoorzieningen, scholen en kringloopwinkels.

Bouwmaterialendepot

Opstellen van een fysiek depot voor de opslag van waardevolle gebruikte en nieuwe (bouw)materialen. Producten die “over” zijn bij nieuwbouw en herbruikbare producten en materialen die bij sloop vrijkomen. Werkzaamheden zijn de inzameling van de producten en materialen, reinigen, repareren en opslag. Daarna dienen alle producten (digitaal) in kaart gebracht te worden, zodat architecten en aannemers deze producten en materialen weer kunnen inzetten bij renovatie en nieuwbouw. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tapijt, tegels, sanitair, stopcontacten, dakpannen, ramen, deuren, dakkapellen maar ook aan dakleer, hout, ijzer en beton wat vrijkomt uit de sloop van een gebouw en een 2e leven kan krijgen.

Fietsenopslag (AFAC)

Verwerken van fietsen (wrakken en hinderlijk geplaatste fietsen) die op last van Bureau Toezicht moeten worden verwijderd. De fietsen worden opgeslagen in het depot geregistreerd en indien toegestaan na verloop van tijd verkocht.

Vervanging energiebesparende verlichting (LED)

Het uitvoeren van werkzaamheden in gemeentelijke locaties (sportparken, parkeergarages etc.) In deze locaties wordt in het algemeen veel energie verbruikt. Er kan met een korte terugverdientijd energie bespaard te worden door het plaatsen van energiebesparende verlichting (LED). Door samen met een mensen uit het sociaal domein lampen om te wisselen, kan er een flinke besparing gerealiseerd worden en kunnen mensen weer “arbeidsfit” worden gemaakt.

Vanuit onze ervaring met kandidaten vanuit de WW, ZW, reclassering en WWB begeleiden we mensen “van project naar werk”. Wij verzorgen complete re-integratie trajecten van de fase van sociale activering tot nazorg na het verkrijgen van de baan.

Contact opnemen